Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Mag je in saudi Arabie alcohol consumere als buitenlander?

Binnenkort ga ik naar Saudi Arabie, en ik ben benieuwd of je daar uberhaupt alcohol mag consumeren, als je zelf geen moslim bent

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Wetgeving
10.1K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (4)

Alleen en uitsluitend in de daarvoor bestemde resorts waar buitenlanders verblijven. En zelfs daar is het niet altijd verkrijgbaar.

Daarbuiten mag je nergens alcohol consumeren.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Pas erg op in die landen met alcohol. Je krijgt op de vlucht naar dat soort landen ook geen alcohol op het vliegtuig. Tegenwoordig worden buitenlanders enigzins ontzien van de wetten wat betreft alcohol in die landen, maar er zijn ook in het verleden mensen voor opgepakt, omdat ze alcohol consumeerden. Daarop staan straffen als zweepslagen. Dit klinkt misschien heel bruut, maar je hebt nou eenmaal te maken met cultuurverschillen tussen ons en het midden-oosten. In de hotels en kuuroorden wordt tegenwoordig, zoals hierboven staat wel alcohol geschonken.

Toegevoegd na 1 minuut:
Neem geenzins alcohol mee op straat. Dat is daar ronduit verboden.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Mij is vertelt door mensen die er zijn geweest dat het niet MAG maar het wel KAN op de meeste toeristische plekken.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
In de compounds en resorts kun je gewoon alcohol krijgen. Niet en nooit daarbuiten. Het mag absoluut niet in het openbaar. En die Saudis drinken binnenshuis ook hoor! Gewoon stiekem. Zou ik als buitenlander nooit en te nimmer doen. Dat is me verteld door een vriendin van Saudische afkomst die hier gewoon drinkt en in SA dus binnen drinkt op behoorlijk heftige feesten als ik dat zo hoor. Ook moet ze buiten twee meter achter haar man met een hoofddoek op lopen. Binnen gaat hij gelijk weer af. Hier draagt ze er nooit een. Hartstikke hypocriet die Saudi Arabiers.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Weet je wat ik altijd zo jammer vind? Dat mensen die thumbs down geven niet zichtbaar zijn. Of geen reden opgeven waarom ze dat doen. Zoals op Facebook waar je kan zien wie het met je eens zijn. Ik vind mijn vriendin niet hypocriet hoor mocht de boodschap verkeerd overkomen. Haar snap ik heel goed. Maar die samenleving vind ik hypocriet!!!
Haar man is Joods en is ze jaren een uitgestotene geweest binnen haar familie. Hij is nu echter geaccepteerd omdat hij bewezen heeft een goed zakenman te zijn. Hij was al een goeie man voor haar hoor. Dat leek mij al voldoende. Ze moeten ook geheim houden dat hij Joods is.......
Of als jullie het met iets anders niet eens zijn in dit antwoord; ik hoor hier toch echt een keer per jaar over als ze weer terug is van familie bezoek.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding