Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (3)

Dichtheid is de massa per volume eenheid.
De dichtheid wordt dus groter als de massa toeneemt bij een gelijk volume of als een gelijke massa minder volume inneemt.
Stel je zou een bepaalde massa zodanig samen kunnen persen dat het volume 0 is, dan pas is de dichtheid oneindig, het maximaal haalbare dus. Dus mijn antwoord zou zijn: nee er is geen maximale dichtheid.
In de praktijk is een volume 0 echter niet mogelijk. Op een uitzondering na: de oerknal, toen alle massa van het huidige heelal samengeperst was in "iets" met afmeting 0. Nu kan een zeer grote dichtheid bereikt worden bij sterren die ophouden te bestaan, in een vallen en zo een gigantische dichtheid bereiken.

Als je trouwens bedoelt wat is het materiaal met de hoogste dichtheid die op aarde voorkomt, is het antwoord simpeler: dat is Osmium, een metaal met een dichtheid van 22610 Kg per m3.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Net als temperatuur bijvoorbeeld, is dichtheid relatief. Stel je propt alle materie in één klein punt, een singulariteit zo je wilt. Dan zou je kunnen zeggen: van buitenaf gezien is de dichtheid gigantisch of zelfs 'oneindig', voor zover mogelijk. Maar zit je IN dat punt, IN die singulariteit, dan zul je daar weer overal verschillende dichtheden zien, net zoals wij die ook zien in ons heelal.
Een litertje zwart gat zoals je die in het centrum van ons sterrenstelsel ziet, weegt in elk geval miljarden kilo's.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Hoe kan je dat meten ? , en is er een kans dat we al in een zwart gat zitten ?
De dichtheid van elektron-gedegenereerde materie in witte dwergen kan oplopen tot meer dan een miljoen (10^6) kg per kubieke centimeter.(1 miljard keer zo dicht als water, duizend keer kleinere diameter)

Bij een verdere samendrukking zullen de elektronen met protonen in de kernen recombineren, dat is het omgekeerde van beta straling. Op dat moment is er echter geen sprake meer van materie bestaande uit elektronen en atoomkernen.
De dichtheid van een neutronenster wordt ook weer beperkt door het Pauli principe en kan 10^12 kg/cm^2 bedragen. (1 miljoen keer dichter en een 100 keer zo kleine diameter).
http://hypertextbook.com/facts/1998/AnthonyColgan.shtml

De singulariteit van een zwart gat levert kan een cirkel zijn bij een roterend zwart gat, of een punt en heeft een oneindige dichtheid (Volume is 0). Er is echter nog geen goede theorie die relativiteit en quantummechanica aan elkaar knoopt. De kwantummechanica acht uitspraken over groottes onder de Planck limiet niet zinvol.
http://www.astronomycafe.net/qadir/q2760.html
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding