Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

37inch TV welke is het beste van geluid. Wij hebben oren van 76jaar oud, dus ......

Wij willen een nieuwe TV kopen, maar eer zijn zo veel soorten en merken, dat we van de bomen het bos niet meer zien.

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
924
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Heeft u oren van 76 jaar oud, of wordt u een beetje doof? Op uw leeftijd hoort u waarschijnlijk of geheel minder goed of bepaalde tonen niet. U kunt dan natuurlijk een TV kopen met een goed geluid, maar de vraag is of u dat goede geluid ook net zo hoort als ik. Om goed te horen kunt u de TV harder zetten of een apparaat aanschaffen om het TV geluid te versterken. In mijn gezin is mijn dochter gehoorbeperkt en dan is het lastig als de TV heel hard staat. Er zijn voor gehoorapparaten ook specifieke oplossingen om de TV goed te kunnen verstaan. Misschien is het eens goed om in een winkel als Beter Horen eens advies te vragen.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Hoe een TV klinkt is heel erg persoonlijk. U zou kunnen kijken naar TV's met goed basgeluid of TV's die goed scoren op geluid in het algemeen.

Een goede site om te starten is kieskeurig of de sites van de consumentenbond.

Toegevoegd na 1 minuut:
In de link een link naar 37 inch tv's die consumenten het beste vonden volgens kieskeurig.

Toegevoegd na 9 minuten:
De consumentenbond schrijft dit in de laatste test:

"De moderne LCD, plasma en LCD-LED televisies zijn veel slanker dan de beeldbuis TV's van vroeger. Een nadeel van deze dunnere televisies is wel dat er minder ruimte is voor en rondom de luidsprekers. Maar er zijn nog wel TV's die goed scoren op dit punt, zoals de Philips 37PFL9604H/12 met een 8,0 als rapportcijfer."

Ik heb zelf ook een philips uit deze lijn en kan beamen dat het geluid goed is. Ik heb er ook zelf een homecinemaversterker bij, maar zet die niet vaak aan. Het geluid van de televisie is ook goed.

De philips TV's hebben ook ambilight, waarbij de achterkant verkleurd. Ik vind dat persoonlijk zeer prettig. het geeft sfeer in de kamer en na een jaar vind ik dit nog steed geweldig.

Als u lid bent van de consumentenbond kunt u de tests daar ook bekijken.

Toegevoegd na 13 minuten:
In de afbeelding de TV's die volgens de consumentenbond op het gebied van geluid goed scoren.

Toegevoegd na 18 minuten:
(nb. klik op de afbeelding voor een vergroting).

TIP: Probeer een keuze te maken vantevoren en ga naar een goede zaak die u de TV kunt demonstreren. Ik koop zelf TV's online bij de goedkoopste aanbod, maar mocht u het lastig vinden om de TV zelf te installeren, dan zijn er vaak ook lokale winkeliers die service bieden en de TV thuis afleveren én instellen. Bij lokale winkeliers is het dan soms ook mogelijk om toch een andere aan te schaffen als het geluid thuis tegen mocht vallen.

Op uw leeftijd zou ik dat wel belangrijk vinden en dit kan een goed onderhandelingspunt zijn.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Gezien u aangeeft wat uw leeftijd is en dat dit een probleem is voor uw gehoor, lijkt het me niet verstandig om veel aandacht te besteden aan het geluidskwaliteit. De kleine verschillen zal u waarschijnlijk toch niet meer kunnen horen (sorry dat ik het zeg). Het enige wat belangrijk is, is dat u kunt horen wat er gezegd wordt, en dat wordt vaak alleen maar gedaan via de volume van het geluid. Maar past u ook een beetje op de buren, ik denk dat ze het niet fijn vinden om met uw televisie mee te luisteren.

Een nieuwe televisie heeft naar mijn idee geen beperkende invloeden op het geluid. De kwaliteit hedendaags is goed genoeg voor de meesten. Mocht u echt in een bioscoop willen gaan zitten, dan kunt u het beste het geluid over uw stereo-installatie laten lopen.
Ook is het verstandig om misschien waren 5.1 speakerset aan te schaffen. Daarmee komen er ook speakers achter u te staan. Dan hoeft het geluid niet 1e hele kamer door om het te kunnen horen. Laat u hierover voorlichten in de winkel. Je kunt dit probleem ook gewoon voorleggen in de winkel, zij zullen weer ruime ervaring mee hebben met andere klanten.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding