Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Is 'zwemmen' voor baby's gezond?

Ik bedoel dus samen met de moeder/vader, is het juist dat ze daardoor een bepaalde overwinning behalen voor angst van water..?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
806

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Ja, dat is gezond.

Jonge baby's hoeven trouwens geen angst voor water te overwinnen. Ze hebben net negen maanden in vruchtwater doorgebracht, het is eerder een vertrouwde dan een enge omgeving voor ze.

Babyzwemmen schijnt dan ook te voorkomen dat kinderen watervrees *aanleren*, zodat ze die watervrees later niet meer hoeven *af te leren*.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Dat is waar het aan en afleren is belangrijk , mooi bedankt!
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Pure onzin? Waar denk jij dan dat een foetus zijn tijd in de baarmoeder in doorbrengt? Die informatie heb ik als heel klein kind al geleerd toen ik te horen kreeg waar de kindjes vandaan kwamen. Het is zo'n beetje deel van je algemene ontwikkeling.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Het struikelpunt is alleen dat de baby in de baarmoeder wel aan een snorkel zit en in het zwembad niet. Pure onzin is het dus niet, maar het is wel opletten geblazen dat het kind kan ademen.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Eh, ja, maar ik kan me niet voorstellen dat een ouder dát detail zou vergeten.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Niet aan gedacht dat het beste zwembad om geen watervrees te krijgen in de toekomst, vruchtwater is LOL...

Andere antwoorden (5)

Als je standaard elke week met een baby gaat zwemmen is de kans op watervrees als hij moet leren zwemmen een stuk kleiner.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
wij gingen altijd zwemmen met onze kinderen als baby, ze vonden het heerlijk!!! Maar meer ook niet, want......... ondanks dat hield onze oudste gewoon tot de zwemles een soort watervrees, ten minste, hij wilde er heel graag in MAAR met zijn hoofd boven water!!! Bij de zwemles was ook dat euvel in een paar lessen opgelost dus niks mis mee.

Ik weet daarmee dus niet of je van een overwinning mag spreken, ze waren dus wel gewend aan water en gingen niet bij de eerste teen erin krijsen. Vrienden hebben niet gezwommen met hun baby's en die kinderen plonsten gewoon gelijk helemaal onder (voordat ze dus op zwemles gingen) . Ik denk dat je de karakter eigenschappen van een kind er niet heel erg door aanpast, die van ons waren "wat voorzichtiger" zeg maar.

Verder (maar toen waren wij al weer uit het babystadium) kwamen de berichten dat je eigenlijk tot 6 maanden moet wachten (wij gingen vanaf 3 maanden) ivm infecties.
Ook daar heb ik niks van gemerkt (maar misschien heb ik gebofd) en ze zijn nu ook nooit ziek
(Lees meer...)
amigo
13 jaar geleden
Nee, zwemmen voor baby's is niet gezond. De huid van een baby is namelijk erg teer en het zou daarom ook niet goed zijn om met een baby te gaan zwemmen in een zwembad vol chloor.

Er is geen verband met het zwemmen van een baby en het hebben van watervrees op een latere leeftijd. Een baby heeft geen enkel tijdsbesef en zal zich dus ook niets meer herinneren van het zwemmen van vroeger. Dus als je met een baby gaat zwemmen betekent niet dat dit een vrijkaartje is tegen watervrees.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Mijn beide zoons zijn vanaf baby al naar zwemmen geweest (1 gaat nog)
En die laatste is 2,5 nu.
Ze leren plezier in water en ze kunnen zelfs op een moment met hun gezicht onder water.

Ze hadden dus ook al heel vroeg hun diploma's

En beide vonden het heerlijk om met papa of mama in het water te spelen.
En het is denk ik veilig om ze snel te leren zwemmen en om te leren wat water is!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Er zijn hordes ouders die dat doen. Hou alleen wel in de gaten dat het hoofd boven blijft. Ze zijn gewend om in vloeistof te kunnen ademen, maar na de geboorte zijn ze die mooie snorkel wel kwijt. Ongezond is het niet.

Wat betreft watervrees als ze ouder worden. Dit is hoogst zeldzaam bij de mens aangezien wij een semi-afibie zijn. De mens voelt zich van nature thuis in het water en kan daar ook goed mee omgaan. Op een hoge uitzondering na heeft een kind van nature geen watervrees. Het wordt vaak aangeleerd met griezelverhalen dat een kind onder de 4 zeer serieus neemt.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding