Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

ik kan de bestanden op mijn usb stick niet meer openen maar ik heb deze wel nodig, wat moet ik doen om ze weer te kunnen openen?

het gaat namelijk om de foto's die ik de afgelopen 6 jaar heb gemaakt. er zijn verder geen kopieën van de foto's dus ik wil ze graag weer normaal kunnen openen want het enige wat ik nu zie zijn rare tekens en een melding dat de naam niet klopt/niet herkent wordt dus daar baal ik best wel van en wil dus graag de foto's terug.

Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
4.8K
Cryofiel
8 jaar geleden
Wat gebeurt er als je zo'n bestand kopieert naar je computer, het daar hernoemt naar bijvoorbeeld iets.jpg , en dan probeert of je iets.jpg kunt openen? Zie je dan een foto, krijg je dan een foutmelding, of zie je dan alleen maar chaos? Als dit niet werkt, vrees ik dat je zojuist hebt geleerd hoe belangrijk het is bijtijds een reservekopie te maken...
gvrox
8 jaar geleden
@Cryofiel de files die je ziet staan zijn enkele gigabytes groot, en dat is op zich al verdacht. Ik denk dat de tabellen met de directory informatie corrupt zijn geraakt. Belangrijk voor de vraagsteller: probeer geen files te verwijderen of andere wijzigingen aan te brengen, dit kan het probleem nog erger maken.
Cryofiel
8 jaar geleden
Je hebt gelijk, gvrox. Ik was in de war omdat het programma dat ik gebruik als vervanger van Windows Verkenner geen kB aangeeft, maar bytes. Ik zag de getallen daarom aan voor bytes. De bestanden zouden dan enkele MB groot zijn - en dat is realistisch voor een foto.
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
Je kunt de USB-stick door het operating system op fouten laten controleren. Let op: alleen eerst controle, dus niet automatische foutherstelling. Waarschijnlijk is bestandssysteem corrupt, dat zal dan uit de rapportage evt. blijken. (Overigens niet zo verstandig om waardevol materiaal als foto's uitsluitend op 1 USB-stick te bewaren).
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
Evt. kun je ook een programma als Recuva op de stick loslaten: https://www.piriform.com/recuva
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
+zou ook even recuva proberen

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Probeer met een programma als Recuva de bestanden terug te halen. Te downloaden op : https://www.piriform.com/recuva

Toegevoegd na 3 minuten:
Voor nog meer programma's in deze richting: http://www.7tutorials.com/file-recovery-tools-recuva-restoration-softperfect-pc-inspector-diskdigger
(Lees meer...)
gvrox
8 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding