Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Als je een kamer voor jezelf boekt in een hotel , mag een vriendin/vriend dan die dag evt langskomen bij je geboekte kamer? hij/zij blijft niet slapen

Wat ik me afvraag is dus stel je boekt een kamer in een hotel voor jezelf. Maar een vriendin of vriend in de buurt wilt even langskomen die toevallig in die stad woont. Zij/hij komt alleen voor paar uurtjes gezelschap dus blijft niet slapen. Is dat dus mogelijk? Of moet je dan gelijk voor 2 personen boeken.

Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
in: Vakantie
62.6K
Antoni
7 jaar geleden
Ik raad je aan van tevoren hierover bij het hotel van jouw keuze vrijblijvend te informeren. De informatie van het antwoord van Marleen is naar mijn idee te zwart-wit. Er zijn allerlei variaties denkbaar. Waarschijnlijk zal wel gelden: hoe duurder de kamer, hoe meer mogelijkheden er zijn zonder extra kosten te hoeven maken en zonder scheve gezichten bij het hotelpersoneel.
tinus1969
7 jaar geleden
In het algemeen huur je een kamer; en is het aantal mensen dat daar langskomt vrij.
De vuistregel is vziw; hoe duurder het hotel, en hoe minder overlast je veroorzaakt, hoe makkelijker dit is.
Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
Ik dacht dat je wel even iemand mee kan nemen,ik kom zo vaak langs een vriend in hotel kamer

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Het is sowieso niet de bedoeling. (Eigenlijk is het niet eens de bedoeling dat je de hele dag op je hotelkamer zit ; een hotel is nadrukkelijk bedoelt voor overnachtingen).
Als de persoon in kwestie geen bed gebruikt en niet douchet etcetera zal er niet snel bezwaar tegen zijn, maar om problemen te voorkomen kun je het beter tevoren even vragen of in de lobby gaan zitten ; dat mag altijd.
Als het de bedoeling is seks te hebben, dan wordt je gewoon geacht de kamer met twee personen gebruikt te hebben (of dat nu overdag of 's nachts is) en dus voor twee personen te betalen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
paulus811
7 jaar geleden
Ik denk dat er maar weinig mensen die een escort dame/heer in een hotel laten langskomen jouw advies zullen volgen.
tinus1969
7 jaar geleden
Een hotel, zeker een hotel met 3 of meer sterren, maakt er geen probleem van als je de hele dag op je kamer zit. Sterker nog, als je vervolgens ook royaal van de room service gebruikmaakt, is het hotel alleen maar blij.
Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
Maar, dus het is geen probleem voor die persoon dan?
Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
Ik zou zeggen gok het er op ;-)
Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
Zo, dat zijn een hoop minnetjes ...
Ik help je hopen dat al die nee-stemmers gelijk hebben, maar zoniet, dan niet bij mij komen klagen ;-)
Hoi hoi,

De officiële lezing is dat het volgens de algemene voorwaarden v/h hotel mag, maar dat ze wel een 'stok achter de deur' houden, dat ze bijv. bij onraad of (vermoedelijk) misbruik vd situatie ten alle tijde gemachtigd zijn om de persoon die niet geboekt heeft vriendelijk verzoeken om een kamer te boeken of de hotel te verlaten.

Een hotel is privé-terrein, zelfs de kamer die je huurt is op dat moment niet van jou maar van de hotel-eigenaar. Als hij er zich 'niet lekker bij voelt' mag hij jullie daarop aanspreken.

Als ik jou was zou ik de algemene voorwaarden lezen die je hebt geaccepteerd (bij het boeken). En als je daar ter plekke bent het ook nog eens even ter sprake brengen bij de balie/receptie en jouw interpretatie van deze algemene voorwaarden laten bevestigen. Zij zullen het ook fijn vinden dat je er moeite voor hebt genomen om 'het uit te zoeken' ipv. zonder iets uit te zoeken in de wilde weg gaat vragen. Daarmee voorkom je ook dat ze jou nog een keer de algemene voorwaarden laten lezen (als 'zoethoudertje').

Ps. sterker nog, al heb je zelfs geboekt zijn ze (volgens hun voorwaarden) gemachtigd jou niet toe te laten als je daar eenmaal aankomt. Ik las dat dat een keer was overkomen met 2 mannen met een baard, was de politie er bij gehaald, gaf de hoteleigenaar als reden op dat de andere hotelgasten zich 'onveilig' voelen als ze hen zien. Hoteleigenaar was door de politie in het gelijk gesteld, dus moesten ze elders een kamer zoeken.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding