Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

''Vriendin'' leent iPhone, maar wil hem niet terug geven. Kan ik aangifte doen?

Mijn ''vriendin'' heeft mijn iPhone 4 geleend, de afspraak was dat ze hem terug zou geven als zij een nieuwe telefoon zou hebben OF als ik hem nodig had voor wat voor één redenen dan ook. Blijkbaar ben ik niet duidelijk geweest en wil zij hem niet terug geven. Kan ik hier voor aangifte doen? Het bewijs dat ik heb dat hij van mij is, is het doosje en het bonnetje. Hopelijk krijg ik een antwoord!

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
in: Telefoons
3.9K
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Ik zou haar eerst een brief schrijven dat je hem terug wilt binnen een bepaalde tijd. Stuur per mail dan heb je bewijs van versturen. Dan pas in een uiterst geval kan je aangifte doen.
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Gewoon je toestel terug "pakken"
met het risico dat je een "Vriendin" kwijt ben.
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Of iemand anders je toestel laten terugpakken, iemand waarbij ze niet op haar hoede is. Met zulke vriendinnen heb je geen vijanden nodig dus die kun je maar beter gewoon kwijt zijn.
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Dit slaat gewoon nergens op, dit is echt belachelijk en kinderachtig. Probeer maar gewoon die iphone terug te pakken of zorg dat iemand anders het doet en probeer als dat niet lukt maar aangifte te doen want ik kan niet begrijpen dat mensen zich zo idioot gedragen tegenover vrienden.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Voor verduistering is van belang dat de gebruiker over het goed als heer en meester is gaan beschikken. Het enkel niet op direct verzoek daartoe terug geven van een uitgeleend goed maakt deze handeling nog geen verduistering.
De politie is geen "Uitgeleende spullen terug breng service voor minvermogenden".
Er is hier sprake van een civielrechtelijke overeenkomst waar binnen de betrokken partijen zelf de zaak zullen moeten oplossen. De politie kan hier hoogstens een bemiddelende rol spelen als de politie daar tijd voor wil maken.
Officieel zal je de vriendin in kwestie middels brief en aangetekende brief in kennis moeten stellen dat jij de leenovereenkomst opzegt en dat de vriendin in kwestie binnen een redelijke termijn (zeg 1 week) de telefoon terugbezorgd bij je en dat je anders rechtsmaatregelen zal treffen.
Die maatregelen zouden dan het inschakelen van de rechtsbijstand of een advocaat zijn om de telefoon terug te vorderen.
Geeft vriendin geen gehoor dan zal de zaak bij de civiele kantonrechter aangebracht moeten worden en zal deze, in dien je in het gelijk wordt gesteld, de vriendin in kwestie op "straffe" van een dwangsom gelasten de telefoon aan jou terug te bezorgen.
Er zou wellicht van verduistering sprake kunnen zijn als de vriendin in kwestie met de noorderzon is vertrokken en jij dus op geen enkele manier meer de beschikking over zijn eigendom kan verkrijgen.
Aangifte doen heeft dus weinig zin, tenzij je vriendin onvindbaar voor je is.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
+
Rieneke1
11 jaar geleden
Ik zie je plus niet elias :)
Pieter2011
11 jaar geleden
De mijne wel (= de tweede).
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Ik heb toen de tijd veel aan jou antwoord gehad, bedankt.

Andere antwoorden (1)

Gister was er recht in de regio op en was er ook iemand die ff de telefoon leende voor temogen bellen maar gaf deze niet meer terug maar had veel verbeld de eigenaar van de foon moet gewoon de rekening betalen je kan dat terug vorderen maar van een kale kip pluk je niks dus van verduistering is hier geen spraken je hebt immers de foon vrijwillig afgestaan
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding