Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

In hoeverre zijn de regeringen van landen betrokken bij de olympische spelen wat de vrede betreft?

In de oudheid werd er voor de olympische spelen een vrede tussen de deelnemende staten/plaatsen/landen nagestreefd. Deelnemende staten mochten onder andere geen gewapend conflict beginnen en geen rechtszaken aanspannen of executies voltrekken. Overtreders kregen een fikse geldboete.

Ook de moderne Olympische Spelen kennen nog steeds deze Olympische vrede.

Maar zijn de betreffende regeringen dan ook officieel/formeel betrokken bij de spelen waarbij ze een soort vrede/staakt het vuren moeten sluiten met eventuele vijandige landen of een dokument moeten ondertekenen niet zoiets te beginnen?

https://nl.wikipedia.org/wiki/Olympische_Spelen_in_de_Klassieke_Oudheid

7 jaar geleden
in: Sport
41

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Regeringen van landen zijn sterk betrokken bij de olympische spelen wat de vrede betreft. Ze zorgen ervoor dat deelnemers veilig kunnen reizen en deelnemen aan de spelen. Ook zorgen ze ervoor dat er geen politieke spanningen zijn tussen deelnemende landen. Daarnaast zorgen regeringen ervoor dat er een goede infrastructuur is voor de spelen.
(Lees meer...)
Bronnen:
4 maanden geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding