Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Drainage is het kunstmatig verlagen van het grondwaterpeil. Het doel van drainage is meestal om een gebied droog genoeg te maken om het te kunnen gebruiken voor bouw- of landbouwactiviteiten. Door drainage kan verdroging ontstaan. Bij verdroging is de waterspiegel in het grondwater gedaald ten opzichte van het "natuurlijke" niveau of heeft water met een andere kwaliteit uit andere gebieden (gebiedsvreemd water) het lokale grondwater vervangen. De kwaliteit van het grondwater of de omstandigheden kunnen door draineren zo veranderen dat er schadelijke effecten voor het milieu ontstaan.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Bij draineren ga je water afvoeren, dat normaal gesproken dieper de grong in zou moeten trekken. Op de natuurlijke manier wordt dat water meer gefilterd, voordat het in het grondwater oplost. Bij draineren ga je het water voortijdig afvoeren. wanneer het nog zure elementen uit de lucht in zich herbergt, en eventuele vervuiling aan de aardoppervlakte met zich meevoert.
(Lees meer...)
jc54
14 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding