Ik heb in het verleden nep merken verkocht, maar heb dit verder met een advocaat opgelost geeft dit problemen?

Ik heb dus mijn eigen bedrijfje opgezet, maar nu bedacht ik me net dat ik in het verleden een brief van een advocaat heb gehad dat ik nep schoenen heb verkocht. De advocaat heb ik toen 750 euro betaald. Heb ik nu een strafblad en geeft dit problemen voor mijn eigen bedrijf?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als de advocaat iets geregeld heeft, is er waarschijnlijk geschikt (met wederpartij of OM) en ben je dus niet veroordeeld voor een misdrijf of zware overtreding. Je hebt dan ook geen strafblad. Als het door justitie is geregistreerd kan het eventueel invloed hebben op een in de toekomst aan te vragen Verklaring Omtrent Gedrag, maar in de normale uitoefening van je bedrijf zal het geen problemen geven.

Wat Nickboven zegt is inderdaad juist. Als er een schikking is getroffen, dan is dit waarschijnlijk met de partij zelf gedaan, maar het is ook heel goed mogelijk dat het toch geregistreerd is. Nep merken verkopen is namelijk strafbaar. Ook al ging het maar om een paar euro.

Bronnen:
http://www.intellectueeleigendom.nl/nep-me...
http://www.telegraaf.nl/binnenland/2713439...
https://www.politie.nl/nieuws/2017/februar...

Je hebt aan de rechthebbende € 750 moeten betalen via zijn advocaat. Dit betreft een civielrechtelijke schikking, geen strafrechtelijke. Er is waarschijnlijk niet eens aangifte gedaan, dus justitie weet niets van jouw oplichting. Je hebt daarom geen strafblad.

Lees ik uw vraag goed? U krijgt een brief van een advocaat van de tegenpartij, u wordt beschuldigd van de verkoop van namaak merkartikelen, u lost het met een advocaat op en betaalt hem € 750,-- ?? Zoals u de vraag stelt, is er dus geen civielrechtelijke klacht ingediend via de rechtbank en kan er dus ook sowieso niets geregistreerd worden via Justis. Het is de merkhouder die aan de hand van de hoeveelheid, door hem te bewijzen, verkochte namaak merkproducten de hoogte van de schadevergoeding eist. U hebt dan de keuze: de merkenhouder het geëiste bedrag betalen, maar u kunt ook een tegenvoorstel doen omdat u niet op de hoogte was. Ook dient u na te gaan of de schadevergoeding wérkelijk door de merkenhouder is geëist. De merkenhouder kan nl alleen schade claimen maar geen boete. Zij moeten de schade bewijzen of minstens aannemelijk maken. Stel u hebt vijftig artikelen verkocht waarop de merkenhouder normaal € 10,-- winst maakt, dan is de schade € 500,-- ongeacht of u er € 20,-- of € 100,-- aan hebt verdiend. Meestal is het bij kleine eenpersoon-bedrijven moeilijk een bewijs te leveren van de juiste verkochte aantallen. Laat u het door een accountant verifiëren dan doet men dat onder voorbehoud van latere correctie naar beneden van de aantallen van de artikelen. Vijftig procent van de normale groothandelsprijs ex BTW is meestal het maximum wat de merkenhouder mag eisen. Wordt er geëist via de rechter dan moet de merkenhouder winstderving en aantallen bewijzen. Aangezien u nergens meedeelt dat het een om procedure via de rechter gaat, kan er van een aantekening in de justitiële documentatie absoluut geen sprake zijn. Er is ook geen sprake van een civielrechtelijke schikking nav een civielrechtelijke procedure met als uitspraak een civielrechtelijke-beschikking. Het gaat hier om een geschil en een schikking tussen twee (privaatrechtelijke) rechtspersonen. Mijn antwoord en reactie op uw gestelde vraag luidt: "Veel succes gewenst met uw eigen bedrijf en maakt u zich vooral geen onnodige zorgen".

Bronnen:
http://www.wetrecht.nl/handleiding-onderha...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100