waar komt de uitdrukking"je bent toch niet in de kerk geboren! " vandaan en wat is de betekenis?Of kent niemand deze uitdrukking!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit wordt gezegd tegen iemand die de deuren niet achter zich dichtdoet. Omdat traditiegetrouw een kerk nooit gesloten deuren heeft, en je er altijd in en uit moet kunnen lopen. Of dit nog steeds zo is, weet ik eerlijk gezegd niet, maar toen ik klein was, en de huizen in de winter niet centraal verwarmd waren, maar alleen de woonkamer met de kachel warm was, kregen wij dit als kinderen vaak te horen, omdat de warmte het huis in trok ipv. in de kamer te blijven.

Dat zegt men als je de deur open laat staan. De kerkdeur stond vroeger altijd open. Nu moet je van heel goede huize komen om daar nog een onderhoud met God te mogen hebben buiten de diensten.

dit wordt vaak gezegd als mensen de deur niet achter zich dicht doen. de kerkdeuren stonden vroeger namelijk altijd open. vandaar de uitdrukking: je bent toch niet in de kerk geboren? als iemand de deur niet achter zich dicht doet.

Dat betekend dat de deuren naar god altijd open staan .

De kerkdeur stond altijd open om het bezoek laagdrempelig te maken. Dat is nu niet meer. In de toekomst zal deze spreuk ook steeds meer in onbruik raken

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100