Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat betekent de uitdrukking een broodje aap?

op internet kom ik allemaal lastige woorden tegen.

een jaar geleden
in: Taal
1.9K
Thecis
een jaar geleden
Dat het een verzonnen verhaal is. Het is niet waar. Het verhaal is niet echt gebeurd.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Een broodjeaapverhaal (of kortweg: een broodje aap) is een verzonnen verhaal, waarin de hoofdpersoon meestal iets gruwelijks overkomt. Het verhaal wordt als waargebeurd doorverteld en er zijn best veel mensen die deze verhalen geloven. Broodjeaapverhalen spelen in op universele angsten en duiken soms over de hele wereld op als een soort mythe.

De naam broodjeaapverhaal is afgeleid van de titel van het boek Broodje aap - De folklore van de post-industriële samenleving uit 1978 van de Amerikaans-Nederlandse schrijfster Ethel Portnoy. Dit boek was een verzameling van deze gruwelijke verhalen.
(Lees meer...)
SimonV
een jaar geleden
Een broodje aap is een uitdrukking die gebruikt wordt om iets te beschrijven dat niet waar is of een verhaal dat niet klopt. Het is afgeleid van het spreekwoord 'een broodje aap verkopen', wat betekent dat iemand iets verkoopt dat niet waar is.
(Lees meer...)
10 maanden geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding