Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe gaat het nu met de Muscogees (Creeks) in Amerika?

Ik moet voor een project uitzoeken hoe het nu met de Muscogees in Amerika gaat maar ik kan weining tot niks op het internet vinden.

Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
801
Antoni
7 jaar geleden
Op deze https://en.wikipedia.org/wiki/Muscogee en op deze https://en.wikipedia.org/wiki/Muscogee_(Creek)_Nation websites kan je allerlei informatie vinden.
Antoni
7 jaar geleden
Op deze https://en.wikipedia.org/wiki/Muscogee_(Creek)_Nation en op deze https://en.wikipedia.org/wiki/Muscogee websites kan je allerlei informatie vinden.
Antoni
7 jaar geleden
Sorry, de link van Muscogee_(Creek)_Nation werkt niet helemaal goed. Je zal de URL moeten kopiëren naar je browser of de pagina via de algemene Wikipedia-site moeten terugzoeken.
Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
https://www.youtube.com/watch?v=ePFoT_-7Trs
Gebruik deze url of gebruik de zoekterm
song of Muscogee misschien helpt je dat ook verder.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Door een gedwongen landinwaartse migratie leven de meeste Muscogee Creeks tegenwoordig in Oklahoma. Bij een volkstelling in 1990 waren er meer dan 45.000 Creek. Het hoofdkwartier van de federaal erkende natie bevindt zich in Okmulgee, Oklahoma.
Er zijn drie grote stammen: Alabama-Quassarte, Kialegee en Thlopthlocco. Iedere stam heeft een eigen leider. Verder zijn er in Texas, Florida, Alabama en Georgia nog diverse kleinere stammen, zowel erkend als niet-erkend. Het is daarom lastig om een concreet bevolkingscijfer van recentere datum te vinden.
De Creek-cultuur is in de loop der eeuwen aangepast door Spaanse, Franse en Engelse invloeden en moderniteiten zoals verbeterde landbouwtechnieken. Toch worden enkele eeuwenoude tradities nog altijd in stand gehouden, zoals de Stomp Dance tijdens de Green Corn Ceremonie.
(Lees meer...)
Amadea
7 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding