Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

benzodiazepinen ook schadelijk op jongere leeftijd??

Dat benzodiazepinen schadelijk zijn is bekend en dat ze bij ouderen een verhoogde kans op Alzheimer geven, ook. Maar hoe zit dat bij (jong) volwassenen? Loop je bij normaal gebruik in bepaalde perioden ook een hoger risico op Alzheimer?

Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
745

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

De vraag is wat je onder normaal gebruik verstaat. Gebruik volgens de aanbevolen dosis hoeft nog niet normaal te zijn. Bepalend is de vraag hoe lang je ze gebruikt. Benzo's zijn bedoeld voor kortdurend gebruik. Bijvoorbeeld hooguit enkele weken. Het nadeel ervan is dat afhankelijk optreedt, maar ook tolerantie. Je hebt dan steeds meer nodig im hetzelfde effect te verkrijgen.

Gebruik je ze korte episoden van enkele weken in normale doses, dan is geen lange termijn schade te verwachten. Gebruik je ze voortdurend dan is er kans op de bekende bijwerkingen, en mogelijk ook op blijvende mind bekende bijwerkingen, zoals dementie achtige verschijnselen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
Uiteraard. Ik bedoel het gebruik van enkele weken per jaar en dan max 2 weken achtereen en soms slechts enkele dagen oxazepam in een dosering van 2x per dag 10 mg of 1x per dag lorazepam 1 mg.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding