Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Ik weet hoe een tandarts verstandskiezen verwijderd maar hoe doet een kaakchirurg dat met kiezen die scheef onder het kaakbot liggen?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Gebit
1.7K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (4)

Dat gaat met hakken en zagen waarbij het de kunst is om het kaakbot niet (al te zeer) te raken. Nog een ander groot verschil met de tandarts is de pijn na de ingreep. Omdat er bij de kaakchirurg meer gewroet is zal het ook meer pijn doen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Nou en of en ik kan het weten.
Eerst werd mijn kies doormidden gezaagd om ruimte te maken en vervolgens er in stukken uitgehaald. Tijdens de operatie lijkt het mee te vallen totdat de pijnstilling er uit gaat, dan kun je lachen...
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Dat weet ik niet, is al weer een tijdje geleden, maar ik weet wel dat ik een behoorlijke dikke kop had aan de ene kant en 2 dagen mijn kaken niet van elkaar kon krijgen..
Eruit snijden! Bij mij zijn ze in het ziekenhuis verwijderd, ook omdat ze schuin stonden en niet te trekken waren. Ze hebben ook nog lopen boren door 1 van de verstandskiezen. Niks van gevoeld, iedereen ziet er altijd tegenop maar het was bij mij tot 2x toe (de ene week de linkerkant, paar weken later rechterkant) best wel relaxed!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verstandskiezen die scheef onder het kaakbot liggen, liggen erg dichtbij een belangrijke aangezichtszenuw. De kaakchirurg zal dus een incisie maken en de kies in kleine stukken boren en deze stukjes er uiteindelijk uithalen.
Als de verstandskiezen niet scheef onder het kaakbot liggen snijd hij deze er gewoon uit en hoeft hij/zij dus niet eerst voorzichtig de kies kapot te boren.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
HannesSlooba heeft gelijk. De kaakchirurg gaat als snijdend en zagend te werk. Ik heb het nu twee keer meegemaakt. Een keer met extreem veel napijn en een keer zonder enige napijn.

Een kaakchirurg wordt ingeroepen als er chirurgie nodig is om een kies te verwijderen. Dat wil zeggen, het dieper ingrijpen in weefsel onder steriele omstandigheden.

Een normale tandarts kan dit niet doen, omdat deze puur op de tanden en kiezen zelf is gericht en minder op het weefsel en bot wat daaraan ten grondslag ligt.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding