Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wordt een medische tatoeage vergoed door de zorgverzekeraar?

Wordt een medische tatoeage voor bijvoorbeeld littekens vergoed door de zorgverzekering? En hoe oud moet het litteken minimaal zijn voor een medische tatoeage?

8 jaar geleden
4.4K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

De vergoedingen voor de huidtherapeut - want zo heet de persoon die medische tatoeages aanbrengt - kunnen (gedeeltelijk) worden vergoed uit het aanvullende pakket van je zorgverzekering. De vergoedingen voor de behandelingen door een huidtherapeut verschillen. Ze zijn afhankelijk van de behandeling en de soort verzekering die jij hebt. Dat zul je bij jouw verzekering moeten navragen.

Toegevoegd na 14 minuten:
Op http://www.newcreation.be/dermo_inleiding.html wordt aangeraden na het ontstaan van een litteken 12 maanden te wachten voordat overgegaan wordt tot medische tatoeage. Volgens http://www.beautytouchstudio.be/dermopigmentatie.htm kan het mogelijk ook na 6 maanden. De reden: zowel de kleur als de structuur van het littekenweefsel kan de eerste tijd nog enorm veranderen.
(Lees meer...)
8 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding