Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (2)

Het vlees wordt er malser van maar het wordt ook zwaarder. Je krijgt dus minder vlees voor je geld wat voordelig is voor de supermarkt. Het is dus deels een verkooptruc. https://schooltv.nl/video/waarom-zit-er-water-in-vlees-en-vis-meer-verdienen-aan-minder-vlees/#:~:text=Aan%20veel%20vis%20en%20vlees,te%2
https://www.youtube.com/watch?v=Wg2YiVNVaf0
(Lees meer...)
Toegevoegd op 13 juli 2022 17:29: tekst
een jaar geleden
Utrecht
een jaar geleden
Volgens mij gebeurt het toevoegen van water alleen bij kip & vis.
En dan moet het op het etiket staan.
Alle vlees verliest vocht bij het bakken (door denaturering van eiwit), bij kleinere stukjes vlees komt het vocht er meer uit en zie je dit in de pan.
Pieterke
een jaar geleden
@Utrecht: Het gebeurt niet alleen in kip en vis. Ook bij bijv. ham, hamburgers en gehakt zoals uit dit filmpje blijkt. https://www.youtube.com/watch?v=Wg2YiVNVaf0
Verwijderde gebruiker
een jaar geleden
@Utrecht gehakt van de Appie in elk geval vooral veel vet en vocht. Veel meer dan in gehakt van de slager. M'n kat bliefde het ook niet. Aan verpakt vlees wordt van alles toegevoegd. Zie bij gehakt van Appie natriumascorbaat en natriumcitraat. Natrium trekt vocht aan.
Het meeste vlugklaarvlees uit de supermarkt is eerst ingevroren geweest, zeker die kant en klare saté schnitsels, kip krokant, kipburgers, hamburgers, zo ook alle barbecuespiezen enz. enz. Bij zoveel vocht uit shoarmavlees lijkt me dat ook.
(Lees meer...)
een jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding