Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Uit welke bestanddelen is corned beef samengesteld?

Welke runderdelen (of slachtafval) worden er gebruikt voor Corned beef?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
16.2K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Origineel is het vlees voor corned beef , de borst van het rund dat gepekeld wordt en daarna lang gekookt wordt. Een goede corned beef is heel mals met een heerlijke zilte smaak. Een van de belangrijkste ingrediënten in het maken van corned beef is een uithardende zout genaamd praag poeder , dat is wat geeft de corned beef zijn kenmerkende roze kleur.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
In Nederland en België wordt onder cornedbeef de ingeblikte variant verstaan. De oorspronkelijke cornedbeef (ofwel 'gezouten vlees') lijkt op pekelvlees en is niet gemalen.

Voor ingeblikte cornedbeef wordt meestal separatorvlees gebruikt. Dat is een restproduct uit de vleesindustrie. Botten van een uitgebeend karkas worden met behulp van een hogedrukmachine, de separator, ontdaan van de laatste in de voedingsindustrie verwerkbare vleesresten.

Hoewel je zou verwachten dat er rundvlees in cornedbeef zit, bevat het soms vlees van allerlei dieren, behalve van runderen. Lees dus vooral het etiket.
(Lees meer...)
SimonV
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding