waaraan kun je herkennen of er in drank/voedsel bij de eerste hap alcohol in zit ?
Ivm een alcohol allergie vraag ik mij af of er trucs zijn om bij een gerecht of drank meteen te herkennen is of er alcohol in zit,omdat je het vaak niet meteen proeft of ruikt.
Wij gaan over 5 weken op vakantie naar Cyprus,nu heb ik mij laten vertellen(of wijsmaken ?),dat ze daar veel gerechten,ook toetjes afblussen of verwerken met alcohol,en zelfs in de vruchtenschaaltjes op het strand iets er in doen voor de kleur te houden.
Nu is het zo dat ik inderdaad daar een flinke allergie voor heb,als het bv.in snoepje of sausje/soep verwerkt zit,heb ik meteen rood hoofd,daarna uitslag en in aller ergste geval begin ik binnen half uur met hoofdpijn en spugen.
Dus meestal vraag ik het na, en "verdachte"dingen laat ik staan,wel handig voor ega en vrienden ,hebben altijd een bob bij hun.
Maar zo in buitenland,wij zijn nog nooit op Cyprus geweest,vraag ik mij af hoe ik dat kan te weten komen.
Heeft iemand ervaring met de Cypriotische keuken.
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.