Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

biologisch veganistisch softijs waar te koop ?

Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
2K
paulus811
7 jaar geleden
Ik heb het ooit op in New York, maar neem aan dat dat iets te ver is voor een ijsje. Was in restaurant V note.
Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
Waarschijnlijk weet ik hier veels te weinig van af. Maar hoe moet dat er dan uit zien? Je hebt toch ook geen veganistische eieren of melk. Softijs is een product gemaakt van Roomijs. Roomijs is in Nederland een beschermde aanduiding en er dient minimaal 5% melkvet in te zitten. Dus waarschijnlijk zoek je iets wat heel erg lijk op softijs maar het niet is? Zoiets als ze verkopen bij Sem Utrecht? Deze naam zie ik op verschillende plaatsen op het internet als het gaat om biologisch ijs wat lijkt op softijs (bijvoorbeeld http://www.legumo.nl/vegan-softijs-sem-utrecht/ ).
Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
Hier een iets recenter stuk: http://www.biojournaal.nl/artikel/16385/Smullen-van-bio-softijs-bij-Super-Eko-Markt (wel uit 2014). Hier staat dat de ijs gemaakt wordt van rijstmelk. Destijds dacht hij de enige te zijn in Nederland. Je zou is kunnen proberen om te bellen naar deze winkel ( 030 231 94 82)
paulus811
7 jaar geleden
Hier een website die het voor softijsmachines maakt obv soja. http://chicagoveganfoods.com/products/temptation-vegan-ice-cream/vegan-soft-serve/
Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
@Maarten2212 Dat roomijs beschermd is, betekent niet dat softijs dat ook is. Waarschijnlijk mag je gewoon softijs maken uit ijs ander dan roomijs.
Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
@MrTomaat, daar heb je helemaal gelijk in. Mijn denkstap was een beetje kort door de bocht opgeschreven. Softijs hoeft natuurlijk niet per se gemaakt te worden door roomijs.
Erna55
7 jaar geleden
Je kunt proberen om een sojadrink of sojatoetje in te vriezen.
Rieneke1
7 jaar geleden
Maarten, vegamelk is sojamelk, of amandelmelk, of....en bij Appie bijv. kan je vega sorbetijs kopen.
Rieneke1
7 jaar geleden
Oh sorry, zie nu pas dat het om softijs gaat.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Veggie 4U verkoopt veganistische ijs van het duitse merk "professor grunschnabel" maar ik kan niet terug vinden of dit ook biologisch is dus even navragen. Je kan ook een ander verkooppunt vinden op de website van professor grunschnabel.

http://veggie4u.nl
http://www.grunschnabel.nl
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
Amadea
6 jaar geleden
Maar géén softijs, en dat wordt gevraagd.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding