Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Ja hoor. Je kunt boter vervangen door (olijf)olie, magere kwark en zelfs appelmoes is lekker bij bijv. cake.
Bij appeltaart is magere kwark erg lekker en kan je de boter per gram vervangen door hetzelfde aantal grammen in kwark.
(Lees meer...)
amc
12 jaar geleden

Andere antwoorden (3)

Ik denk dat het niet altijd even lekker wordt.

En dat het sterk afhangt van wat je gaat bakken.

Met cake kan het in ieder geval wel.
http://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=207928

http://wikken.punt.nl/?id=415880&r=1
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Ja. "Een geheel boterloze boterkoek maakt u door de boter en de olie geheel te vervangen door uitgelekte magere kwark".
Hierbijgevoegd het recept van 'boterkoek' zonder boter :)

http://www.smulweb.nl/recepten/150014/Boterkoek-op-zijn-montignacs
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Boter en margarine bestaan voor zo goed als helemaal uit vet. In kwark zit vooral water en nauwelijks vet, zeker niet in halfvolle en magere. Ik denk dat het eindproduct enigszins naar aangebrande, ietwat zurige melk zal smaken. Waarom zou je boter willen vervangen? Het is, samen met de eieren, nog het minst ongezonde bestanddeel van een cake.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding