Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

wat betekent " uit geconcentreerd sap" ?

staat vaak op een pak sap, maar wat zijn de kwaliteitsdefenities daarvoor? wat houd het in?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Dranken
1.4K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Het houdt in dat het sap geconcentreerd is na het persen. Meestal in het land van herkomst van het fruit. Het sap wordt daar geconcentreerd, dus vocht ontnomen om minder ruimte in te nemen. Hier in Nederland, wordt er in de fabrieken weer WATER aan toegevoegd. En zo krijg je al die dranken met geconcentreerd sap erin. Soms worden er nog suiker/zoetstoeffen en kleurstoffen en meer van dat soort dingen toegevoegd.

Toegevoegd na 4 minuten:
Het wordt trouwens geconcentreerd om transport kosten te verminderen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

Na het persen van een stuk fruit wordt het water uit het sap onttrokken. Er komt dan een dikke brei tot stand dat tot tien keer kleiner in volume is: Het concentraat.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Vaak wordt de vrucht al in het land van oorsprong verwerkt tot pulp, sap en andere delen. Een concentraat van het sap wordt ingevroren en aangeleverd aan sapfabrieken die er vervolgens weer een pak sap van maken. Een belangrijke reden hiervoor is besparing op de logistieke kosten.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding