Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom worden oude uitzendingen tegenwoordig getoond met rondom een zwarte balk?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
642

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Dit komt omdat er geen rekening meer wordt gehouden met oude 4:3 televisies (zoals jij hebt als ik het correct zie). Eigenlijk wordt er een 4:3 uitzending in een 16:9 kader gestopt wat weer als 4:3 naar jij tv wordt gezonden. je kan al zien dat het signaal breder is dan 4:3 door de tekens die buiten het originele frame vallen.

Toegevoegd na 10 minuten:
Overigens zijn tv uitzenden helemaal de weg kwijt als het gaat om 4:3 en het uitzenden daarvan. Knippen, stretchen en windowboxing (dit specifieke probleem) zijn aan de orde van de dag. Het kan ook anders.

Toegevoegd na 16 minuten:
jij tv= je tv
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
je toevoeging maakt je antwoord af! topantwoord.

Andere antwoorden (1)

Zo worden ze niet op alle televisies getoond. Het hangt af van de grootte van het beeldscherm wat jij zelf hebt. Op antieke tv's zullen de uitzendingen geen zwarte balk hebben. Ze kunnen niet aan de huidige maten worden aangepast, omdat die een andere verhouding hebben. Dan wordt het teveel uitgerekt.
(Lees meer...)
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
De grootte van het scherm heeft er niks mee te maken, de verhouding van de TV de verhouding van de uitzending en de verhouding van het origineel wel.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding