Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe stel ik een Linux machine in als NAS op een Windows netwerk?

Ik heb een computer draaien met Linux. Verder heb ik alleen Windows op ons netwerk. Nu vraag ik mij af hoe ik deze zo in kan stellen dat hij als NAS kan werken op ons Windows netwerk. Ik gebruik Linux omdat dit het MineOS WebUI kan draaien en ik dit erg handig vind voor de server van mijn zoontje. Als Linux versie draai ik Kubuntu 16.04.1 . Kan iemand mij hiermee helpen? Bij voorbaat dank.

Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
1.1K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Met een NAS kun je bestanden delen. Via Windows gaat dat meestal via het protocol SMB (dan kun je gewoon in Verkenner bestanden bekijken en bewerken op de NAS). Voor Linux is er een programma, Samba, dat dezelfde functionaliteit als SMB heeft.
Kijk maar eens hier (er zijn verschillende manieren): http://www.keesmoerman.nl/samba.html
https://help.ubuntu.com/community/How%20to%20Create%20a%20Network%20Share%20Via%20Samba%20Via%20CLI%20(Command-line%20interface/Linux%20Terminal)%20-%20Uncomplicated,%20Simple%20and%20Brief%20Way!
http://www.howtogeek.com/74459/how-to-create-samba-windows-shares-in-linux-the-easy-way/

Succes!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding